Vizuális adatelemzés képzés

Tanuld meg a vizuális adatelemzés alapjait: sajátítsd el az adatok ábrázolásának hogyanját, adj elemzési válaszokat valós üzleti kérdésekre és tervezz információs dashboardokat a döntéshozás támogatására. Mutasd meg az adatokban rejlő összefüggéseket.

Eddig soha nem látott mértékben szövi át életünket az adat. Legyen szó a magán-, vagy a szakmai életünkről naponta kell adatokat értelmeznünk, adatok alapján döntéseket hoznunk. Ebben a helyzetben az adatok megjelenítése és elemzése készségszintű képessége kell váljon.

5 hetes képzésünkön megtanulod mindazt a technikai és üzleti tudást, amely segítségével képes leszel az adatok vizuális elemzésére. A képzés során valós üzleti kérdésekre fogsz választ keresni valós adathalmazokban. Az elemzések által feltárt összefüggéseket képes leszel megjeleníteni. Olyan információs dashboardokat fogsz tervezni és megvalósítani, amelyek segítségével az adatvezérelt döntéshozás ideje nagyságrendekkel csökkenthető. A főnököd imádni, a kollégák irigyelni fogják a munkáidat.

Mit kell tudnom?

Elméleti tudás + Technikai gyakorlat + Elemzői szemlélet

A vizuális adatelemzés képzés célja, hogy bevezetést nyújtson az adatvizualizáció elméleti alapjaiba, majd ezekre az alapokra építve gyakorlati készségeket adjon az adatok megjelenítésével és vizuális elemzésével kapcsolatban.

A képzés 5 héten keresztül, heti két alkalommal vezet be a vizuális adatelemzés alapjaiba. Két alkalommal: minden hétfőn és szerdán délután egy kétórás élő videós, online alkalmon tanulsz. Az alkalmakon az elméleti tudás megszerzése mellett, az oktatók vezetésével valós adathalmazokon, valós üzleti problémákat oldasz meg.

Az alkalmakon kérdezhetsz, kommentelhetsz, ha elakadsz, akkor egyből segítünk. Az alkalmakat követően egyénileg megoldható feladatokkal elmélyítheted a tanultakat. A képzés alkalmai utólag felvételről bármikor visszanézhetőek.

A képzés során két eszközzel is megismerkedsz: az alapvető adatvizualizációs technikákat az adatelemzés területén népszerű python nyelven végezzük, az információs dashboardokat a Microsoft Power BI-ban építjük meg. A munka egy közös webes fejlesztési környezetben és a saját számítógépeden folyik, a képernyőd egyik felén követheted az előadó munkáját, a másik oldalán te magad is készítheted a megoldásod a böngésződben vagy a gépedre telepített Power BI-ban.

Miben különbözik ez a képzés a többi elérhető online adatvizualizációs kurzustól?

Elmélet + gyakorlat

A képzés alkalmain a szükséges elméleti tudás mellett, gyakorlatot szerzel két vizuális adatelemző eszközben is, valamint a valós feladatok megoldása során elemzői szemléleted mélyül.

Adatelemzés

Az adatok megjelenítése mellett a hangsúly az adatok elemzésén van. Megtanulod hogyan lehet összefüggéseket találni az adatokban, hogyan lehet azokat kommunikálni, hogyan lehet adatok alapján döntéseket támogatni és hozni.

Alapvető eszköz készlet

A valós életben is adatelemzőként és adatvizualizációs szakemberként dolgozó szakértőink kiválogatták mik a legfontosabb ismeretek, amit érdemes öt hét alatt elsajátítani az adatvizualizáció területéről.

Életszerű

A képzés során megmutatjuk, hogy milyen a döntéseket vizuális adatelemzésekkel támogató szakértő munkája, amivel a mindennapjai telnek.

Egyedi fejlődési út

Tapasztalt oktató csapatunk fel van készülve arra, hogy a különböző háttérrel érkező résztvevőket együtt tudja a fejlődés útján elindítani.

Csak olyasmit tanítunk, ami az ügyfeleinknél is bevált

''A Dmlab egy üde színfoltja a haza data science piacnak. Szenvedélyük az adatelemzés, és azon kevesek közé tartoznak, akiknek vannak eredeti, jó gondolatai. Azt gondolom, hogy a hazai data science szakma alacsonyabb szinten lenne, ha Csaba és István nem kezdi el munkájukat jó néhány évvel ezelőtt!''
Kovács Gyula Smart Process osztály vezetője - Takarékbank
''A Dmlabról első benyomásainkat egy mesterséges intelligencia kurzuson szereztük. A kedvező tapasztalatok alapján egyértelmű volt, hogy kezdeményezzük az együttműködést prediktív analitikai megoldások területén is.''
Horváth Ádám Divízióvezető - Digitális Pedagógiai Módszertani Központ
''A Dmlab elemzési területen szerzett tapasztalatával és konstruktív ötleteivel segítette a munkánkat. A Dmlab által megtartott oktatásokon résztvett kollégák ma már önállóan is képesek gépi tanulási módszerekkel adatot elemezni.''
Ott Károly Innovation Manager - Mol Group

Legutóbbi képzésünk 2021. október 18-án elindult

Várhatóan jövő tavasszal indul a következő kurzus. Ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel az érdeklődők listájára és téged értesítünk elsőként.

Feliratkozom

És miről lesz szó pontosan?

Adatmegjelenítési alapok

Egy kép többet ér ezer szónál. Nem véletlen, hogy manapság kezd áthelyeződni a hangsúly a szöveges tartalmak helyett a vizuális kommunikációra. Az adatainkban sokszor nagy érték rejlik, ám hogy azt megfelelően prezentálni tudjuk közel sem mindegy hogy, és miként tesszük. Az adatvizualizációs alapok elsajátítása fontos kiindulási elemként szolgál a további információ közlő megoldásaink számára. Milyen eszköztár áll rendelkezésünkre, hogy ha az adatainkat meg szeretnénk jeleníteni? Milyen módszerek mentén dolgozzunk, és mi az, amit semmiképpen ne tegyünk az adatainkkal?

Adatvizualizáció pythonban

Az adatelemzők körében méltán népszerű python nyelvvel nem csupán feldolgozni, módosítani
tudjuk adatainkat, hanem meg is tudjuk jeleníteni azokat. Ez az eszköz az, ami kellően rugalmas ahhoz, hogy az adatelemzés minden szintjén hasznunkra legyen. Az adatvizualizáció építőelemei, mint a különböző diagramok, tengelyek, feliratok, rendkívül jól kezelhetők a programnyelvben. Az alapok elsajátítását a sokak által kedvelt matplotlib könyvtár segítségével fogjuk megtenni.

Interaktív megoldások pythonban

Előfordult már, hogy egy diagram nem volt eléggé részletes? Az interaktív adatvizualizációval élővé varázsolhatjuk a diagramjainkat és igény szerint módosíthatunk azok megjelenésén. Képzeljük csak el, hogy mennyi mindent mesélhetünk el egyetlen interaktív diagram segítségével: szűrhetünk, nézőpontot, részletezettséget válthatunk tetszés szerint a történetmesélés érdekében. A komplexebb adatvizualizációnak ezen részét továbbra is a python programnyelvben fogjuk megtenni a Bokeh könyvtár segítségével.

Információs dashboardok építése Power BI-ban

A mai dashboard megoldások a vizuális adatelemzést egy teljesen új szintre emelik. Segítségükkel könnyen készíthetők információs riportok, amelyek segítségével jobban átlátjuk az üzleti folyamatainkat, és képesek leszünk adatokkal alátámasztott, megalapozott üzleti döntéseket hozni. A dashboardok építése mind adatvizualizációs, mind domain specifikus tudást igényel a készítőjétől. A képzés során valós adathalmazokon, valós üzleti kérdésekre keresünk válaszokat. Képzésünkön az önkiszolgáló adatelemzési eszközök piacvezetője, a Power BI alkalmazás használatával tanulod meg az információs dashboardok tervezési és építési folyamatát.

Vizuális adatelemzés

Az információs dashboardok létrehozásának és használatának nem a művészeti alkotás a célja. Ezek az egyik leghatékonyabb adatelemzési eszközök, amelyek felhasználók nagyon széles csoportjának teszik lehetővé, hogy technikai tudás nélkül is bepillantást nyerhessenek az adatokban rejlő összefüggésekbe. Az információs dashboardok nem csak a leíró jellegű adatelemzési feladatok eszközei, nem csupán a mi történt kérdés megválaszolására képesek. Gyakorlati példákon keresztül fogjuk megismerni, hogy a prediktív analitika, vagy éppen az optimalizáció összefüggéseit hogyan tudja megjeleníteni és feldolgozhatóvá tenni egy-egy jól megépített dashboard.

Történetmesélés az adatokkal

Az adatok nyelvén való kommunikáció segítségével nem csupán adatokat tudunk megjeleníteni, nem csupán képesek leszünk azokat elemezni, hanem változásokat tudunk indukálni azáltal, hogy minden állításunkat az adatokra alapozzuk. Adatok nélkül mindenki csak egy azok közül, akinek véleménye van. Te lehetsz az, akinek érvei és adatvezérelt válaszai lehetnek minden helyzetben, ha megtanulod az adatok értő olvasását és a kommunikáció és prezentáció adatalapú módját.

Ott leszek

Kiktől tanulok majd?

A Dmlabban több mint tíz éve segítünk ügyfeleinknek szintet lépni az adatvezéreltségben. A vállalati projektjeink tapasztalatai miatt látjuk, mik azok a használható ismeretek, amiket egy bevezető képzésben érdemes megismerni egy téma iránt érdeklődőnek. Magyarországon a legrégebben foglalkozunk adatos szakemberek képzésével vállalati és egyetemi oldalról egyaránt, így tudjuk hogyan lehet valós értéket teremtő gyakorlati tudást átadni a tanulni vágyóknak.
Vizuális adatelemzés képzés
Balogh Nóri
data scientist

Data scientistként erősíti a Dmlab csapatát, ahol üzleti projektekben adat alapú megoldások implementálásában és kutatási munkákban is részt vesz. Az adatelemzésen túl folyamatosan bővíti tudását, a projektek infrastruktúrájának kialakításában és az eredmények vizuális megjelenítésében is gyakorta részt vesz.

Nagy-Rácz István | Dmlab
Nagy-Rácz István
alapító

Több mint 13 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetemen szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott. A Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója. a Kürt Akadémia Data Science képzésének programigazgatója.

Huszti Dorottya | Dmlab
Huszti Dorottya
adatvizualizációs szakértő

Adatvizualizációs szakértőként és data scientistként erősíti a Dmlab csapatát. Információs dashboardok tervezésében és építésében szerzett tudása kiegészül számos üzleti projektben szerzett adatelemzési szemlélettel. Az adatok elemzése mellett járatos a szövegelemzési módszerekben és a deep learning technikák üzleti alkalmazásában is egyaránt. Egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

Ezt kapod az 5 hetes vizuális adatelemzés képzéstől

0 héten

keresztül hétfőn és szerdán kétórás gyakorlati képzést

0 alkalmas

élő videós, online tananyag, amelyek utólag felvételről bármikor visszanézhetőek

0 órás

támogatást az alkalmakat követően a belső Slack csatornánkon és emailben, ha valahol elakadtál

0 napos

pénzvisszafizetési garanciát
Ez kell nekem

Nekem szól a képzés?

Igen, ha
 • 1

  A mindennapok során Excelben dolgozol és kíváncsi vagy, hogyan lehet sokkal hatékonyabb vizuális adatelemzéseket készíteni.

  Kezdjünk bele
 • 2

  Pénzügyes vagy kontroller vagy és vezetői döntéseket támogatsz. Esetleg marketinges vagy és szeretnéd adatvezérelten végezni a munkád.

  Ott a helyem
 • 3

  Meg akarod érteni az ügyfeleidet. Hatékony eszközt kapsz ahhoz, hogy egyszerre több adatforrás felhasználásával elemezd az ügyfeleid jelenlegi és várható viselkedését.

  Induljunk

Mire leszel képes a vizuális adatelemzés képzés elvégzése után?

A képzést követően képes leszel több adatforrás egyidejű felhasználására. Az adatok vizuális elemzésére. Az így kinyert összefüggések hatékony megjelenítésére. Az összefüggésekre alapozott kommunikációra. A tanultak segítségével szintet lépsz az adatvezéreltségben.

Feliratkozom az érdeklődők közé

A következő 5 hetes, 10 alkalmas data science képzés 2022. tavaszán indul, ne maradj le.

  Garancia

  Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy adatos területen végzett oktatásunk a legjobb legyen. Számos elégedett résztvevővel a hátunk mögött biztosak vagyunk abban, hogy valódi értéket adunk.

  Mindezek ellenére, a képzés kezdetét követő 14 napban teljes, kockázatmentes pénzvisszafizetési garanciát adunk.

  Ha bármilyen esetben úgy érzed, hogy nem vagy teljesen elégedett a képzés minőségével, jelezd azt a hello@dataskool.hu email címen a képzés kezdetét követő 14 napon belül.

  Első körben meg szeretnénk válaszolni az esetlegesen felmerülő kérdéseket, vagy orvosolni a problémát, de ha ennek ellenére is ragaszkodsz a pénzed visszatérítéséhez, rövidesen visszautalásra kerül a pénzed 100%-ban.

  Visszajelzések

  Ígérni könnyű. Lássuk mit írtak rólunk és a képzésről azok, akik már elvégezték azt.
  Az alacsony óraszám ellenére gyakorlatorientált, figyelmet felkeltő és végig fenntartó képzés. Az előadók párbeszédre és a hallgatói kérdésekre, kérdésfelvetésre nyitottak, a hallgató megkapja amiért jön. A képzési anyagok kellően tömörek, jól összeállítottak. Kiváló ugródeszka a területhez.
  Herczeg Balázs

  Herczeg Balázs

  GIS Engineer - CData-Térképtár

  Mi a legfontosabb érték, ami miatt ajánlanád a képzést? Informatív volt a képzés, hasznos gyakorlati példákkal
  Koronics Katalin

  Koronics Katalin

  Customer Service Representative - Ravago Chemicals

  A gyakorlatiassága miatt ajánlanám a képzést. Tetszett, hogy megpróbáltatok lehetőleg mindenre kitérni és a felmerült kérdések szerint azokat rugalmasan beintegrálni a következő alkalomra.
  Data science képzés

  Adatelemzési cég vezetője

  Gyakran ismételt kérdések (FAQ)

  Itt összefoglaltuk a válaszokat a gyakran felmerülő kérdésekre. Ha a képzéssel kapcsolatban bármilyen további kérdésed merült fel, akkor írj az alábbi email címre: hello@dataskool.hu. Napon belül válaszolunk.

  1. Mikor lesznek az élő alkalmak?

  Az élő alkalmak hétfőnként és szerdánként lesznek 15.00 órától 17.00 óráig. Ha valamelyik alkalmon nem tudsz részt venni személyesen, akkor felvételről visszanézheted azt. Kérdés esetén pedig segítünk a képzés Slack csatornáján.

  2. Mi történik akkor, ha nem tudok részt venni az élő alkalmakon?

  Ne ess kétségbe. Minden élő alkalmat követően néhány órán belül az élő alkalommal kapcsolatos anyagok felkerülnek erre az oldalra, amit minden résztvevő elér. Videó, prezentáció, gyakorlati feladatok és megoldásaik, ajánlott olvasmányok. Mindent elérsz, és ezeket bármikor fel tudod dolgozni. Ha pedig kérdésed merülne fel, akkor a képzés oktatóit eléred a képzés Slack csatornáján.

   

  Ha egy élő alkalommal sem tudsz részt venni, akkor sincs gond, de ebben az esetben kihagyod a élőben kérdezés lehetőségét.

  3. Kapok-e a képzés végén valamilyen képesítést?

  Regisztrált felnőttképző intézményként minden képzésünket regisztráljuk a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (nem is tehetünk mást, törvényi kötelezettségünk a dolog). Ehhez szükségünk lesz a részedről néhány személyes adatra, amit a képzés során egy kérdőív kitöltésével tudsz nekünk eljuttatni. A képzés elvégzését követően a rendszerben minden résztvevő esetén tanúsítjuk a képzésen való részvételt és annak elvégzését.

   

  A képzés azonban nem akkreditált, ezért nem ad semmilyen államilag elismert diplomát, képesítést.

   

  Cserébe minden résztvevőnk kap tőlünk egy menő online badge-et, amellyel a külvilág felé is bizonyítani tudja, hogy részt vett a képzésen és szintet lépett az adatvezérelt gondolkodásban. Az online badge-ről részletesebben az alábbi oldalon olvashatsz.

  4. Mikor igazoljátok vissza a jelentkezésemet?

  A regisztrációt követően azonnal, egy automatikus email üzenetben. Ellenőrizd, hogy megkaptad-e.

  5. Mit csináljak a jelentkezést követően?

  A regisztrációt követően egy emailben minden szükséges tudnivalót megosztunk veled. Kérlek, olvasd el a levelet figyelmesen és ha bárhol kérdésed van, keress minket bátran.

  6. Kinek írjak, ha nem jött meg a jelentkezés után a levél?

  Ha nem járultál hozzá a vásárlás során, hogy az e-mail címedre elküldhetjük a képzéssel kapcsolatos információkat, vagy még nem fizetted ki a képzést, akkor előfordulhat, hogy a rendszer nem küldte el neked a jelentkezés utáni levelet. Ebben az esetben írj a hello@dataskool.hu email címre.

  7. Tudok átutalással fizetni?

  Igen, az űrlapon kiválaszthatod, hogy átutalással vagy bankkártyával fizetnél-e. Figyelj arra, kérlek, hogy a befizetés számít foglalásnak. Ha az utolsó napig húzod a fizetést és a képzésre túljelentkezés van, akkor azt kockáztatod, hogy lemaradsz.

  8. Biztonságos az online bankkártyás fizetés?

  Igen, a fizetést a Barion rendszerén keresztül intézed. Hozzánk semmilyen adatod nem jut el.

  9. Mi fog szerepelni a számlán?

  Vizuális adatelemzés képzés, valamint a képzés nettó ára. Ha átutalással fizetsz, akkor először egy díjbekérőt kapsz, befizetéskor pedig egy számlát. A bankkártyás fizetésnél egyből egy számlát kapsz. A számlát az általad megadott email címre küldjük a kitöltés után automatikusan. Nem kaptad meg? Írj a hello@dataskool.hu email címre.

  10. Milyen előképzettség kell a képzéshez?

  A képzésen való részvételnek nincsen alapfeltétele. Ha dolgoztál már valaha Excelben és ott csináltál diagramokat, akkor az előny.

  11. Unatkozni fogok, ha én már tanultam korábban a témában?

  Ha a python programozásban már nagyon profi vagy, akkor számodra az adatok elemzése lesz az újdonság. Ha vizualizáltál már valaha adatokat, akkor a valós elemzési példákon keresztül bemutatott komplex adatelemzési projektek vizuális megoldása fog számodra újat adni.

  12. Milyen eszközöket fogunk tanulni a képzésen?

  A data scientistek között leggyakrabban használt python programozási nyelvet és a hozzá kapcsolódó adatelemzési csomagokat, valamint a Microsoft önkiszolgáló üzleti intelligencia eszközét a Power BI-t.

  13. Mi van akkor, ha én még sohasem programoztam előtte?

  Ne ess pánikba. Az alapoktól indulunk. Ha mégis izgulsz, akkor írj nekünk és küldünk olyan anyagokat, amelyekkel 2-3 óra alatt fel tudsz készülni előzetesen.

  14. Ok, hogy elérem az élő alkalmak anyagait, de meddig?

  Az élő alkalmak anyagait korlátlan ideig eléritek az oldalon keresztül. Bármikor lehetőségetek lesz azokat visszanézni. Sőt, ha kérdésetek merülne fel, akkor a képzés Slack csatornáján is megtaláltok minket a továbbiakban is.

  Most már biztos vagyok, ott a helyem